MINUTUL DE HOLLYWOOD cu Tudor Petruț – Vedeta Hurricane
MINUTUL DE HOLLYWOOD cu Tudor Petruț – Vedeta Hurricane
Cu toate proiectele anulate sau amânate din cauza grevelor artiștilor, micul dar entuziastul grup al românilor din Hollywood (#RomaniansInHollywood) nu prea are cu ce să se laude. Poate doar cu succesul internațional al documentarului Who I Am Not, regizat de Tunde Skovran și produs de Andrei Zincă. Sau cu cele câteva premii care au încununat de curând scurt-metrajul 27 Children al eternului nostru colaborator, regizorul și directorul de imagine Daniel Wyland. Și că, în sfârșit, a apărut versiunea gratis și subtitrată în limba română a comediei The Pickle King a lui Teodor Falcon (”Magnatul Murăturilor”, care a și primit de curând un premiu la Wallachia International Film Festival în România).
În programele de știri România nu prea mai e menționată. Poate din când în când ca partener strategic al SUA și element esențial în războiul din Ucraina. Sau ca parte din panoplia țărilor corupte în relație cu scandalurile de corupție în care este implicat Hunter Biden, fiul președintelui în funcțiune.
Așa că ne-am bucurat nespus urmărindu-l pe Adrian Stoica și câinele lui Hurricane fermecând inimile juriului și telespectatorilor americani prin senzaționalele performanțe din emisiunile-concurs America’s Got Talent. Ne-am întristat un pic când majoritatea presei americane l-a prezentat ca fiind italian. Dar am trecut peste această mică neînțelegere, generată probabil de lipsa unei echipe de suport specializate (management, publicist) de care probabil că Adrian va avea parte dacă va avea șansa să ajungă pe o scenă în Las Vegas.
Ne-am canalizat mândria patriotică pe Hurricane, considerată în acest moment vedeta celui mai bun spectacol cu câini din lume. Recunoscut internațional, dresorul Stoica (născut în Brașov) a câștigat nu mai puțin de șase titluri mondiale și zeci de medalii europene, mai ales în competiții disc dog. Pentru conformitate, ”discul pentru câini, cunoscut și sub numele de disc canin sau frisbee canin, este un sport competitiv și o activitate recreativă în care câinii și stăpânii lor participă la o varietate de activități care implică discuri zburătoare (asemănătoare cu frisbee) Scopul principal al disc dog este ca, câinele să prindă discul zburător aruncat de stăpânul său, în mod obișnuit pe o anumită distanță și cu diverse tehnici de aruncare”, aflăm pe American Kennel Club. Deși au participat la Italia’s Got Talent și ”Românii au talent” (de două ori!), Adrain Stoica și cățelușa lui au trebuit să ajungă în Hollywood pentru ca, în sfârșit, să fie câștigători.
Puțină lume știe că dincolo de luminile rampei, aplauze și succes, Adrian a trecut printr-un moment extrem de trist, așa cum a menționat în finală. În timpul înregistrărilor pentru emisiune a decedat cealaltă cățelușă a lui, Ror, căreia dresorul i-a adresat un mesaj emoționant: ”Ai fost iubită de toți și pentru asta îmi dau curaj și scriu, chiar dacă nu pot vorbi despre tine acum, când inima mea este plină de durere. Ai apărut și ai schimbat totul, ai schimbat viața mea. Și nu va fi suficient să îți mulțumesc și să te sărbătoresc acum, dar sunt sigur că voi căuta fiecare oportunitate și fiecare modalitate s-o fac. Regal, sălbatic, puternic și arogant, copleșitor și incredibil de prețios, ești în tot ceea ce fac și vei fi motorul și motivul fiecărei mișcări de acum înainte. Mulțumesc pentru tot, Rory. Adio, dragostea mea” (pe Instagram).
În această toamnă cenușie și tensionată în industria de divertisment hollywoodiană – și din păcate în atâtea locuri din lume – vedeta Hurricane ne-a înseninat un pic, ne-a obligat să zâmbim, cucerindu-ne.
Nota Redacției:
Tudor Petruț, actor și scenarist de film, regizor de teatru, autorul editorialelor Minutul De Hollywood care apar în presa de limba română din diaspora și pe paginile Romanians In Hollywood, scrie la Occidentul Românesc din anul 2011. Tudor Petruț este nepotul marelui actor Emanoil Petruț. A învățat la liceul de matematică-fizică Mihai Viteazul din București și a absolvit în 1990 Facultatea de Regie la Universitatea de Teatru și Film I. L. Caragiale din București. A regizat spectacole de teatru în capitală, la Constanța, Arad și Ploiești. A jucat în filme românești precum Misterul lui Herodot (1976), Femeia din Ursa Mare (1982), Secretul lui Nemesis (1985), Zâmbet de soare (1987), Păstrează-mă doar pentru tine (1987), Liceenii (1987), Extemporal la dirigenție (1987), precum și în serialul Tv Călătorie de neuitat (1994). A emigrat în Statele Unite în anii ’90. Tudor Petruț este cetățean american și are cu prima soție doi băieți, Alexandru și Ștefan. A divorțat și s-a recăsătorit cu Dana, americană cu origine română. Locuiește în Orange County, California, unde și-a luat o licență pedagogică și predă matematica la un liceu din Santa Ana. În America a scris scenarii de film de lung metraj, încercând să negocieze pentru producerea lor cu diverse case de producție americane. A regizat spectacolele de teatru Confesiunile unui copil catolic de E.B. Appell la Long Beach Playhouse și Doi domni din Verona la Magnolia Playhouse din Hollywood. A fost consultant la Columbia Pictures pentru realizarea filmului Bram Stoker’s Dracula. Ca actor, Tudor a fost protagonistul unei campanii publicitare pentru Discover Card, a apărut în câteva seriale de televiziune și filme, și este membru al breslei actorilor SAG-AFTRA și al Academiei de televiziune ATAS.