MINUTUL DE HOLLYWOOD cu Tudor Petruț – Proba de actorie

27

Indiscutabil, Sebastian Stan este cel mai celebru actor de origine română din Hollywood. Și este considerat în lumea filmului ca o vedetă internațională pentru personajul Bucky Barnes (Winter Soldier) din seria Marvel Cinematic Universe „Avengers”, ceea ce îi asigură un anume statut, și îi oferă libertatea pe care puțini artiști o au de a alege roluri care să-l intrige.

Astfel a jucat în „I’m Not Here”, „Destroyer”, „Endings, Beginnings” și mai ales favoritul său (unde a jucat alături de Margot Robbie și câștigătoarea premiului Oscar pentru rol Allison Janney) „I, Tonya”. „Care, pentru mine, a fost un moment foarte important în a realiza cum stau lucrurile, în ceea ce privește ce credeam eu că vreau să fie procesul unei experiențe creative”, s-a destăinuit Sebastian în The Hollywood Reporter.

„De atunci am încercat cu adevărat să fac tot posibilul să caut colaborări cu regizori pe care îi simt că au o viziune, nu se tem să pună întrebări dificile și sunt foarte specifici. Ei știu ce vor, sunt în căutarea a unui ceva anume, oricare ar fi acel lucru”.

Zilele trecute a avut loc la Sundance Film Festival premiera unui astfel de film vizionar, cu Sebastian Stan în rolul principal, în regia lui Aaron Schimberg. „A Different Man” a fost primit cu interes de către critici a căror păreri sunt deocamdată împărțite. Și nu putem să avem o opinie pentru că filmul încă nu a ieșit pe piață. Însă există consens că interpretarea actorului este magistrală, jucând practic două persoane dintre care una este desfigurată.

„În creația sa de a interpreta fațete extrem de diferite ale aceluiași personaj, chiar și atunci când granițele dintre ele se estompează, se amestecă și intră în conflict una cu cealaltă, actorul principal modelează cu măiestrie rolul lui Edward, un om prins într-o plasă fizică și psihologică creată de el însuși, din care evadarea este imposibilă”, scrie Nick Schager.

Apreciat de spectatori și de critici, Sebastian Stan nu a ratat ocazia de a lansa o surpriză în timpul festivalului. A vorbit, nu cu foarte multe amănunte, despre viitorul său proiect. Filmul, care este în plină producție, este intitulat „The Apprentice”. În rolul principal, Sebastian îl interpretează pe un tânăr… Donald Trump! Regizor este iranianul Ali Abassi, al cărui film de debut (produs în Danemarca) a fost povestea unei românce, fata din casă a unui cuplu danez, care devine mama surogat (rol interpretat de românca Cosmina Stratan).

Proba de actorie a vedetei este fără drept de apel cum va reuși să portretizeze toate defectele și necuviințele prea-cunoscutului om de afaceri, fost președinte. Pentru că, înainte de toate, Sebastian Stan este un tip fermecător. Prea fermecător, afabil și cordial pentru un tânăr și intempestiv Trump. Așteptăm cu interes!

Autor: Tudor Petruț (California/ USA)

 Nota Redacției OR:

Tudor Petruț, actor și scenarist de film, regizor de teatru, autorul editorialelor Minutul De Hollywood care apar în presa de limba română din diaspora și pe paginile Romanians In Hollywood, scrie la Occidentul Românesc din anul 2011. Tudor Petruț este nepotul marelui actor Emanoil Petruț. A învățat la liceul de matematică-fizică Mihai Viteazul din București și a absolvit în 1990 Facultatea de Regie la Universitatea de Teatru și Film I. L. Caragiale din București. A regizat spectacole de teatru în capitală, la Constanța, Arad și Ploiești. A jucat în filme românești precum Misterul lui Herodot (1976), Femeia din Ursa Mare (1982), Secretul lui Nemesis (1985), Zâmbet de soare (1987), Păstrează-mă doar pentru tine (1987), Liceenii (1987), Extemporal la dirigenție (1987), precum și în serialul Tv Călătorie de neuitat (1994). A emigrat în Statele Unite în anii ’90. Tudor Petruț este cetățean american și are cu prima soție doi băieți, Alexandru și Ștefan. A divorțat și s-a recăsătorit cu Dana, americană cu origine română. Locuiește în Orange County, California, unde și-a luat o licență pedagogică și predă matematica la un liceu din Santa Ana. În America a scris scenarii de film de lung metraj, încercând să negocieze pentru producerea lor cu diverse case de producție americane. A regizat spectacolele de teatru Confesiunile unui copil catolic de E.B. Appell la Long Beach Playhouse și Doi domni din Verona la Magnolia Playhouse din Hollywood. A fost consultant la Columbia Pictures pentru realizarea filmului Bram Stoker’s Dracula. Ca actor, Tudor a fost protagonistul unei campanii publicitare pentru Discover Card, a apărut în câteva seriale de televiziune și filme, și este membru al breslei actorilor SAG-AFTRA și al Academiei de televiziune ATAS.