Ministrul pentru românii de pretutindeni a participat la Conferinţa Internaţională privind Traficul de Persoane

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a participat la Conferinţa Internaţională privind Traficul de Persoane, organizată de Grupul pentru combaterea traficului de persoane care funcționează în Parlamentului României, coordonat de deputatul Angel Tîlvăr.

„Traficul de forță de muncă și de persoane este o problematică recurentă pe agenda noastră, având în vedere implicarea ministerului în coordonarea Comitetului Interministerial ce vizează combaterea și prevenirea fenomenului exploatării prin muncă a cetățenilor români la nivelul Uniunii Europene. Toate ministerele de resort, membre în acest comitet, lucrează la elaborarea unui Plan Național de Combatere a Sclaviei Moderne, care să integreze strategiile existente pentru a oferi unui sprijin real românilor și pentru a-i ajuta să evite situațiile extreme. Foarte importantă în această direcție fiind și cooperarea excelentă pe care o avem cu autoritățile din Italia, Spania și Marea Britanie, care și-au arătat întotdeauna disponibilitatea de a ne sprijini inițiativele de combatere și prevenire a abuzurilor de orice tip asupra cetățenilor români. În acest context, am desfășurat și Campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”, în perioada 9-11 august a.c., reunind, pentru prima dată, într-o campanie comună, toate ministerele care au arii de competență referitoare la situația românilor care lucrează, studiază sau locuiesc în străinătate. Campania va continua și în viitor, fiind una dintre prioritățile MRP, alături de alte acțiuni la care ministerul este partener.”, a subliniat oficialul român.

La conferință au participat personalităţi reprezentând instituţii naţionale, parlamentari din statele membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai corpul diplomatic acreditat în România, ai cultelor, ai mediului academic, membri ai organizațiilor neguvernamentale naţionale şi internaţionale, oameni de cultură, ziarişti etc.

Informații suplimentare: MRP este partener al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) în Campania online de informare, sensibilizare şi reducere a cererii traficului de persoane „Alegi să preţuieşti sau să striveşti?”, derulată în mediul virtual prin platformele de social media.

Sursă foto: Arhiva MRP