Ministrul pentru românii de pretutindeni a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în România, E.S. Hans Klemm

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a avut o întrevedere astăzi, 3 aprilie, a.c., cu E.S. domnul Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în București. Întâlnirea a avut loc în contextul participării demnitarului român la AIPAC Policy Conference (25-28 martie a.c.) și ca urmare a întrevederilor avute în timpul vizitei de lucru din SUA cu membri ai comunităților de români din Washington și Chicago.

Discuțiile s-au concentrat pe aspecte legate de specificul comunităților românești din SUA, posibila lor contribuție la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și SUA şi au vizat şi puncte cheie ale Parteneriatul Strategic dintre SUA și România.

Diplomatul american şi-a exprimat speranța ca mai mulți membri ai comunității de români din SUA să investească în România și, totodată, și-a exprimat aprecierea față de obiectivele şi programele Ministerului Românilor de Pretutindeni, arătându-se interesat de perspectiva unei colaborări interinstituționale, pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două state pe linii de acțiune care țin de competența MRP.