Ministrul Muncii și Solidarității Sociale din România va efectua o vizită de lucru la Madrid

24 februarie 2023

Ambasada României în Regatul Spaniei informează comunitatea românească din Spania, că în perioada 28 februarie – 2 martie a.c., Marius-Constantin Budăiministrul Muncii și Solidarității Sociale, va efectua o vizită de lucru la Madrid, eveniment care se înscrie în demersurile comune de aprofundare a cooperării bilaterale, în logica parteneriatului strategic şi a rezultatelor deosebite ale primei ședințe comune de Guvern desfășurată la sfârșitul anului trecut în Castellón de la Plana.

Printre momentele importante pe parcursul vizitei demnitarului român se va număra o întâlnire cu omologul său spaniol, dar şi cu reprezentanții comunității românești. Prezența la Madrid a ministrul Muncii și Solidarității Sociale are o componentă puternică de relaționare cu concetățenii noștri din Spania, prilej cu care Ambasada României la Madrid invită persoanele interesate, miercuri, 1 martie la ora 18:00 la sediul instituției din Avenida Alfonso XIII, 157, pentru a participa la un dialog dinamic și interesant în materie de muncă și securitate socială, subiect aflat constant pe agenda de lucru a misiunii diplomatice.

Dat fiind faptul că ziua de 1 martie este ziua primăverii și a Mărțișorului pe ambele maluri ale Prutului, participanții vor avea ocazia vizionării unei expoziții de mărțișoare confecționate de către copiii români și din Republica Moldova, care participă la clubul de pictură organizat săptămânal la Ambasadă, la programul de limbă, cultură și civilizație românească și la atelierele didactice ale asociațiilor din Spania.

Alături de creațiile copiilor se va putea admira și o colecție de mărțișoare lucrate cu iscusință de artiști tradiționali din România, oferite de către Muzeul Național al Țăranului Român din București.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită confirmarea de participare la adresa: madrid.comunitate@mae.ro, până la data de 28 februarie, ora 21:00.

IMPORTANT!
INTRAREA SE VA FACE ÎN FUNCȚIE DE LOCURILE DISPONIBILE, ÎN ORDINEA TRANSMITERII INTENȚIEI DE PARTICIPARE.

Comunicat: Ambasada României în Regatul Spaniei