Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, invitat în comunitatea românească din Castilla la Mancha

1511554_666216443445108_333025712_n [640x480]

Asociația hispano română din provincia Cuenca și Asociația culturală “Gente” din Quintanar de la Orden, provincia Toledo organizează, duminică 30 martie 2014, prima întâlnire a mediului asociativ românesc din regiunile Castilla la Mancha și Valencia. Până în prezent și-au anuntat participarea delegațiile a opt asociații.

Scopul principal al întâlnirii este de a reuni, consulta și propune soluționarea problemelor comunităților românești prezente la eveniment, prin planificarea unor strategii comune, în colaborare cu autoritățile române și spaniole.

Avem încrederea că formatul propus pentru dialog, va genera discuții specifice, profunde și orientate către obiectivele noastre comune, oferind posibilitatea ca românii să se cunoască între ei, oriunde ar locui în cele două comunități prin consolidarea relaţiilor în cadrul mediului asociativ, lansarea unor parteneriate, orientate spre continuitatea patrimoniului cultural românesc pe care fiecare român îl poartă cu sine oriunde s-ar afla, prin colaborarea cu Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.

La eveniment va participa primarul orasului Cuenca, Juan Manuel Avila Frances.

A doua parte a lucrărilor are ca invitați: Bogdan Stanoevici – Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Alina Hagima – Director general în Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, reprezentanți ai Ambasadei României în Regatul Spaniei și Consulatului României la Ciudad Real.

Locul desfășurării: Calle Pedro Almodovar, Cuenca 16003 – Filiala Asociației hispano române din provincia Cuenca

 

Transmite: Sorin Bălășcău, președinte Asociația culturală Gente – Quintanar de la Orden