Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Daniel Constantin va efectua o vizită în Spania

19

654 [640x480]

Ambasada României are plăcerea de a anunța că, în intervalul 17-19 iulie 2013, va avea loc vizita oficială în Spania a unei delegații conduse de dl. Daniel Constantin, Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, pentru convorbiri cu omologul spaniol, dl. Miguel Arias Canete, Ministrul agriculturii, alimentației și mediului înconjurător.

De asemenea, la Madrid, Ministrul român va avea întrevederi și cu dl. Jose Ignacio LLorens Torres – Președintele Comisiei de agricultură, alimentație și mediu înconjurător din cadrul Congresului Deputaţilor, cu dl. Andres del Campo Garcia – Preşedintele Federației Naționale a Comunităților de irigații (FENACORE) și respectiv cu dl. Miguel Gimenez de Cordoba – Preşedinte Grupului TRAGSA. Delegația va efectua și o vizită la Centrul Național al Tehnologiilor pentru Irigații (CENTER) din San Fernando de Henares.

Discuțiile de la Madrid vor fi urmate de o deplasare a delegației conduse de Ministrul român în Comunitatea Extremadura pentru convorbiri cu dna. Cristina Elena Teniente Sánchez, Vice – Președinta Guvernului Comunității Extremadura, dl. José Antonio Echávarri Lomo Ministrul pentru agricultură, dezvoltare rurală, mediu înconjurător şi energie din Extremadura, și cu dl. Fernando Jesús Manzano Pedrera, Președintele Parlamentului regional. De asemenea, Ministrul va avea o întrevedere cu membri ai Comunității de irigatori din Montijo și va realiza o vizită tehnică la instalațiile de irigații din Montijo.

Cu ocazia acestor consultări, partea română are în vedere realizarea unui schimb de opinii cu interlocutorii spanioli pe teme precum implementarea PAC, absorbția fondurilor europene, evaluări privind implementarea viitoare a reformei PAC recent agreate, rețeaua națională de dezvoltare rurală, îmbunătățirea funcționării lanțului agro-alimentar, experiența spaniolă în ce privește cooperativele agricole și asigurările agrare. Nucleul central al diverselor consultări din Spania se va circumscrie interesului părții române pentru cunoașterea experienței spaniole în modernizarea și gestionarea irigațiilor – domeniu prioritar pentru guvernul român.