Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează programul „Itinerar Centenar pentru jurnaliști români din afara granițelor”

9

Jurnaliști de limba română din Republica Moldova, Ucraina, Serbia și Albania vor vizita România în perioada 26-30 martie a.c., la invitația Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP), în cadrul programului “Itinerar Centenar pentru jurnaliști români din afara granițelor” derulat de minister.

Participanții vor avea întâlniri cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale din București și din județul Argeș, cu mass-media și cu societatea civilă.

Programul va include vizite la Radio România Internațional, Televiziunea Română și la Agenția Națională de Presă Agerpres, unde jurnaliștii vor face schimburi de experiență și de bune practici profesionale. De asemenea, participanții la programul derulat de MRP vor fi invitați la Ședința solemnă a Parlamentului, dedicată împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România și vor avea întâlniri și schimburi de opinii cu membrii celor două comisii parlamentare ale Românilor de Pretutindeni.

Jurnaliștii vor avea ocazia să viziteze și localitatea Curtea de Argeș, a cărei simbolistică este strâns legată de marcarea Centenarului Marii Uniri. Vizita va fi un bun prilej pentru ca oaspeții, care fac parte din regiuni în care trăiesc importante comunități românești istorice, să se reconecteze la identitatea spirituală, istorică și culturală românească și să devină parteneri ai României în demersul de a promova și păstra ideea de apartenență la românitate, precum și imaginea României.

Programului “Itinerar Centenar pentru jurnaliști români din afara granițelor” face parte din evenimentele pentru celebrarea Centenarului, fiind inclus în capitolul „Politici pentru diaspora” al Programului de Guvernare 2018-2020. Sursa: mprp.gov.ro