Ministerul pentru Românii de Pretutindeni demarează un proiect de promovare a literaturii române în diaspora

În anul Centenarului Marii Uniri, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni intenţionează demararea unui proiect de promovare a literaturii române prin distribuirea a câte 100 de volume/titluri către un total de 100 de asociații și parohii românești din străinătate, care vor sta la baza realizării, respectiv extinderii bibliotecilor românești.

Asociațiile sau parohiile românești din Spania care doresc să participe la acest proiect trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

  • Să fie constituite legal, în conformitate cu legislația în vigoare din statul de reședință;
  • Să aibă un spațiu adecvat care să găzduiască fondul de carte și o capacitate administrativă care să permită implementarea unui orar săptămânal de vizitare în regim de bibliotecă;
  • Să asigure accesul la fondul de carte pentru membrii comunității pentru o perioadă de minim 5 ani.

Pentru a participa la acest proiect trebuie să trimiteți intenția dumneavoastră de participare printr-un mesaj la adresa de e-mail: florin.urs@mae.ro până la data de 23 martie 2018. Sursa: http://madrid.mae.ro

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.