Miliardarul Carlos Slim investește în Spania precum Bill Gates şi pariază pe revenirea economiei din criza imobiliară

carlos_slim_or [640x480]

Miliardarul Carlos Slim îşi continuă seria de investiţii în Spania, unde nume sonore din business, precum George Soros sau Bill Gates deja au investit, şi pariază pe revenirea economiei europene din criza imobiliară, scrie Bloomberg.

Conform indicelui miliardarilor calculat de Bloomberg, Carlos Slim se află în 2016 pe locul patru în topul celor mai bogate persoane din lume.

Prima investiție pe care Slim a efectuat-o în Spania a fost o surpriză: compania Fomento de Construcciones&Contratas SA din Barcelona, o mutare inteligentă dintr-o serie de investiţii făcute de acesta în Spania începând cu anul 2014. Ca parte din afacere, Carlos Slim a investit de asemenea în dezvoltatorul Realia Business din Madrid.

Slim profită de preţurile extrem de scăzute din Spania când vine vorba de investiţia în companii, şi prevede oportunitatea de a construi, în condiţiile în care economia spaniolă îşi revine după un colaps imobiliar care a lăsat ţara cu un surplus de 1,4 milioane de case.

Spania a crescut în 2015 în cel mai rapid ritm din ultimii opt ani, depăşind economiile din zona euro ca ritm de creştere. În primul trimestru al anului a crescut de asemenea cu 0,7%, propulsată de cererea imobiliară.

„Când Slim a investit pentru prima oară aici, construcţiile şi imobiliarele erau la cel mai jos nivel. Acum el mizează pe o revenire. A cumpărat la momentul oportun şi cu un preţ foarte bun, şi ceea ce a găsit în FCC a fost nu doar o companie consolidată, care poate creşte în construcţii, ci şi o companie cu potenţial în servicii urbane”, a menționat Carlos Vergara, profesor de management la IESE Business School din Barcelona, într-un interviu pentru Bloomberg.