Mesajul lui Laocoon pentru USL

68

Aș preferă ca marea pleiadă de politicieni liberal-democrați de prima linie, în special cei ce au elaborat și aplicat politici guvernamentale în ultimii 5 ani, să facă pasul fie spre opoziție, după momentul alegerilor parlamentare, fie spre exitul arenei de dezbatere politică. Fără doar și poate că politica are multe zone de gri și undeva în această zonă crepusculară este opoziția lui Sorin Frunzaverde în interiorul PDL în ultimii ani.
Sunt puțini cei care au un bagaj transferabil de experiență politică; Sorin Frunzaverde este unul dintre ei, însă este imperios necesară pe viitor filtrarea atentă a celor ce au accese de introspecție politică și realiniere în tranșeele opoziției în preajma nominalizărilor pentru alegerile locale și parlamentare.
Într-o politică românească dominată în ultimul timp de reorientări ideologice, lacrimi de compasiune și accese de sentimentalism aș sugera o cernere atentă între cei ce pot cu adevărat aduce plus valoare în rândurile USL și cei ce intră prin calul troian importând astfel metehnele puterii în cetatea opoziției.

Alexandru Petrescu