Mesaj de sărbători pentru români, în Londra&Milano: Sărbători frumoase, române! Să ne vedem cu bine acasă!

Pe 20 decembrie, pe ecrane digitale stradale din Londra și Milano au rulat mesaje în limba română cu urări de sărbători pentru cei care nu pot veni acasă, în România, de Craciun.

În contextul unui val de infectări în toată Europa, sărbătorile de iarnă petrecute acasă, în România, sunt sub semnul întrebării pentru românii din diaspora. Autoritățile de la noi le cer, în acest moment, celor care vin din zone cu risc epidemiologic ridicat fie un test negativ pentru Covid 19, fie izolare la domiciliu. Conform estimărilor oficiale, doar în Regatul Unit și Italia locuiesc peste 1 milion de români.

Anul acesta, puțini dintre acestia vor mai sta la masă cu cei dragi de sărbători. Nici măcar cei din țară nu vor celebra cu familia și prietenii. În acest context, pe 20 decembrie, în Londra (în cartierul Vauxhall) &Milano (în Pizza San Babila) și în 3 orașe din România (București, Brașov și Timișoara), pe ecrane digitale stradale, au rulat mesaje în română cu urări de Crăciun. Scopul acțiunii a fost să amintească românilor că, deși acum ne e greu să fim la distanță, anul viitor ne vom putea revedea cu și mai multă bucurie.

„Anul acesta, pandemia ne-a răpit bucuria de a ne reuni cu cei dragi, așa că acest mesaj a stârnit foarte multă emoție în inimile noastre. Când ești străin într-o altă țară și vezi o astfel de urare în limba ta maternă, parcă te simți mai aproape de acasă.”, Alexandra Mihulin, româncă stabilită în Londra.

Campania a fost sprijinită de Alka, companie românească, producător de dulciuri și snacks-uri sărate.