Melissa Puraci – Singura elevă de nota 10 din Caraş-Severin

puraci-melissa-de-nota-10 [640x480]

Mai puțin de jumătate dintre elevii de clasa a XII-a din Caraş-Severin au reușit să obțină medie de trecere la simularea examenului de bacalaureat încheiată recent. La polul opus, o singură elevă a reușit să ia media 10: Melissa Puraci de la Liceul Pedagogic „Constantin Diaconovici Loga” din Caransebeș.

Melissa este un adolescent al zilelor noastre, care își dedică timpul învățăturii dar și activităților care îi fac plăcere, în special lectura. Diferența însă, constă în pasiunea pe care o pune în tot ceea ce face, deși  rezultatul, 10 pe linie, a luat-o și pe ea prin surprindere.

„Știam că am scris bine, dar nu mă așteptam chiar la acest rezultat. Nu mă voi relaxa în urma testului, ci voi continua să mă pregătesc mai bine, pentru că sunt o perfecționistă. Față de ceea ce abordăm noi la clasă, subiectele au fost destul de ușoare și chiar nu-mi explic de ce nu au reușit mai mulți elevi să obțină rezultate bune și foarte bune. Dar poate că nu își doresc…”, a încercat Melissa să explice rezultatele slabe obținute la simulare.

Cu ambiție, cu perseverență, dar și cu ajutor din partea unor dascăli adevărați se poate face performanță. Pentru aceste rezultate Melissa a mulțumit în mod special profesorilor: Mioara Bivolaru (Istorie) și Iordache Pătrășcanu (Limba Română) „pentru că s-au preocupat să ne formeze”.

Cel mai mare vis al Melisei este să ajungă în Japonia. Îubește mult literatura acestei țări, drept pentru care își dorește să studieze la Facultatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la secția de engleză-japoneză. Și după cum a dovedit la acest prim examen, are toate șansele să-și împlinească visul. Succes, Melissa Puraci, și drum bun în viață!

Daniela Tudor – Radio România (Reșița)