Matematicianul Ciprian Manolescu a primit distincția de Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a decernat titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Babeș-Bolyai, profesorului Dr. Ciprian Manolescu de la University of California, Los Angeles, SUA. La eveniment a participat și președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care a menționat că profeosrul Ciprian Manolescu este „unul dintre cei mai valoroși matematicieni ai momentului”.

Distincţia a fost acordată la propunerea reprezentanţilor Facultăţii de Matematică și Informatică pentru contribuţiile ştiinţifice remarcabile în domeniul Topologiei şi Geometriei Diferenţiale. Laudatio a fost prezentată de către Prof. Dr. Adrian Petrușel, decanul Facultății de Matematică și Informatică, iar prin responsio, reputatul profesor Ciprian Manolescu a dezvăluit, celor prezenți, cu ce se ocupă topologia și care sunt întrebările la care încă se caută răspunsuri.

Ciprian Manolescu (născut pe 24 decembrie 1978, Alexandria, România) este un fost olimpic român, participant la trei Olimpiade Internaționale de Matematică (cele din 1995, 1996 și 1997), actual matematician și doctor în matematică român american, care face cercetare în domeniile gauge theory, symplectic geometry și low-dimensional topology. În prezent, este profesor de matematică la Universitatea statului California din Los Angeles.

A consemnat: Ilinca Fodor – Redactor OR

Documentare și foto: cs.ubbcluj.ro