Maria Grapini: Turiștii străini interesați din ce în ce mai mult de România

Compania Karpaten Turism, reprezentantul în România al concernului Thomas Cook – Neckermann transmite printr-o informare Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini faptul că firma germană trimite anul acesta peste 7.500 de turişti pe litoralul românesc, anul trecut, aceasta a trimis în staţiunile de la Marea Neagră aproximativ 5.600 de turişti. Dintre cei peste 7.500 de turişti care vor veni în această vară pe litoral prin Neckermann, majoritatea vor veni din Germania, dar şi din Polonia, Cehia şi Ungaria. Turiştii străini care vin pe litoral preferă hotelurile de patru stele, în special pe cele care oferă servicii all inclusive.

Neckermann a semnat pentru acest an contracte cu 11 hoteluri, iar până în momentul de faţă s-au vândut deja aproximativ 3000 locuri, înregistrând o creştere de 46,3% faţă de perioada similară a anului trecut.  Thomas Cook, unul dintre cele mai mari grupuri de turism din lume, a reînceput din 2012 să aducă turişti străini în România, prin intermediul brandului Neckermann, după ce în anul 2006 s-a retras de pe piaţa românească. Anul acesta,  România este prezentă în cataloagele sale.

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.