Marea Britanie: Începe vaccinarea în masă de la 1 decembrie

De la 1 decembrie, sistemul britanic de sănătate se pregătește de vaccinarea în masă împotriva coronavirusului, cu vaccinul produs de AstraZeneca, companie farmaceutică anglo-suedeză, precizează The Telegraph.

În acest context, peste 1.500 de cabinete medicale și centre de vaccinare de tip drive-through vor fi deschise zilnic de la 8:00 la 20:00, fiecare dintre acestea urmând să administreze cel puțin 1.000 de doze pe săptămână. În această operațiune vor fi implicați inclusiv studenți la medicină și medici pensionați, arată oficialii britanici, potrivit The Telegraph.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat că autoritățile britanice vor decide asupra siguranței vaccinului în decurs de „câteva zile” după ce acesta va primi licența.

Consilierul guvernamental Sir John Bell se declară optimist că până la sfârșitul anului vor fi disponibile două sau trei vaccinuri.

AstraZeneca este o companie farmaceutică anglo-suedeză cu peste 66.000 de angajați, ale cărei produse acoperă o gamă largă de afecțiuni: cardiace, vasculare, respiratorii, neurologice, etc.

Foto: Hepta