MAE a suplimentat lista secţiilor de votare din străinătate pentru referendumul de revizuire a Constituţiei din 6-7 octombrie 2018

54

Ministerul Afacerilor Externe informează că a fost suplimentată lista cu sediile secţiilor de votare din străinătate la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018. Astfel, în urma solicitărilor făcute de comunitatea de români din Spania, s-a decis înfiinţarea unei noi secţii de votare în orașul Valencia. Adresa noii secţii de votare nr. 378 din Valencia este: Calle del Dr. Marañon nr. 4, 46017 Valencia.

MAE va organiza astfel 378 de secţii de votare în străinătate la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei. Lista secțiilor de votare din străinătate este disponibilă aici: http://www.mae.ro/node/46944

Din cele 378 secţii de votare înfiinţate în străinătate, 192 vor fi organizate pe lângă misiunile diplom atice, oficiile consulare şi institutele culturale, iar 186 vor fi organizate în alte locaţii, în vederea asigurării unui acces cât mai facil pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate în comunităţi semnificative situate la distanţe mari faţă de sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare.

În motivarea stabilirii numărului şi sediilor secţiilor de votare din străinătate au fost luate în considerare datele proceselor electorale anterioare. Cele mai multe secţii de votare vor fi organizate în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franţa (15), Germania (14).