Madrid: Ziua Mamei sărbătorită și în Parohia Ortodoxă din Valdemoro

După ce în ultima duminică din luna februarie au vestit primăvara, dăruind mărțișoare confecționate chiar de ei, duminică, 12 martie, copiii și tinerii din cadrul Școlii Parohiale ”Sfinții Mărturisitori” ce funcționează în  Parohia Ortodoxă Română din Valdemoro le-au adus o bucurie mamelor, dedicându-le de această dată, un spectacol de 8 Martie, ce a avut loc în biserică, după Sfânta Liturghie.

Momentul literar-artistic s-a desfășurat pe două categorii de vârstă: copii şi adulţi. Au fost recitate poezii specifice, ce au avut ca mesaj esenţial evocarea prin vers a personalităţii mamei. De asemenea, câteva melodii consacrate, pe un fundal instrumental asigurat la chitară de Beatriz Ioana Bîrzoi.

Momentul de greutate al spectacolului l-a constituit recitalul de pian al tinerei Karina Varga Bora, elevă la Institutul Matías Bravo din Valdemoro și cursantă în anul I la Conservatorul de Muzică din Getafe. Piesa aleasă, Sonatina Nr. 6 (Vieneza), din creația lui W.A. Mozart,  a fost  interpretată cu măiestrie și înalt profesionalism, ceea ce, la final, i-a adus  aplauze repetate din partea întregii asistențe.

După prezentarea nominală a interpreților, toţi cei implicaţi în acest montaj au primit din partea preotului paroh Dorin Sas câte o cruciuliță din lemn de măslin, în timp ce doamnele și domnișoarele prezente au primit câte o floare, în semn de prețuire și recunoștință.

Conform declarației părintelui Dorin Sas, următoarea acțiune va fi organizată la final de iunie, cu ocazia sfârșitului de an școlar 2017.