Madrid: “No Lugares” de Anka Moldovan la sediul Institutului Cultural Român

anka moldovan [640x480]

Institutul Cultural Român de la Madrid organizează expoziția de pictură “No Lugares” de Anka Moldovan la sediul Institutului Cultural Român de la Madrid. Cei care cunosc lucrările ei vorbesc de «impuls visceral», de «povești și întâmplări» înșirate pe fiecare pânză, de «medii» cu o atmosferă distinsă, cu ceață, asfalt și personaje impactante care vin, pleacă, se opresc și se conturează în abstractul figurativ.

Anka Moldovan: NO LUGARES
5-28 noiembrie 2014

Instituto Cultural Rumano – Plaza de la Lealtad, 3, entreplanta derecha, 28014 Madrid
Orar: de luni până joi, de la 10.00 la 20.00, și vineri, de la 10.00 la 17.00; sâmbăta, duminica și de sărbători închis.
Intrare gratuită.

În „No Lugares“ nu există identitate, dialog, nici relații. Doar un schimb fugitiv de priviri între persoane care niciodată nu se vor mai întâlni.
În „No Lugares“ omul nu aparține, e mai degrabă nediferențiat. Tăcut, anonim, singur, se înfășoară în propria individualitate pentru a continua să se gândească mai departe de dincolo. Inclusiv, mai departe încă de dincolo.
(Anka Moldovan)

Născută la Cluj-Napoca, în 1976, Anka Moldovan este licențiată în Istoria Artei la Universitatea Autonoma din Madrid. Locuiește la Madrid și a avut expoziții la New York, Paris, Berlin, Porto, Sevilia, Santiago de Compostela și Madrid. În septembrie 2014, s-a clasat pe primul loc la a doua ediție a concursului “Arte en la red. De virtual a exposición física”, organizat de către Casa de America.