Madrid: Final de an școlar la Parohia Ortodoxă din Valdemoro

51

Pe data de 11 iunie a.c., (Duminica Tuturor Sfinților) copiii și tinerii din cadrul Școlii Parohiale „Sfinții Mărturisitori” de pe lângă Parohia Ortodoxă Română din Valdemoro, au prezentat serbarea de sfârșit de an ce s-a desfășurat în biserică, după încheierea Sfintei Liturghii, conform unui comunicat.

Momentul literar-artistic s-a desfășurat într-o atmosferă festivă, însuflețită de prestația copiilor îmbrăcați în straie populare tradiționale românești. Aceștia fac parte și din Ansamblul de dans popular Mugurașii al Parohiei Valdemoro.

În cadrul acțiunii s-au recitat poezii, și s-au cântat piese românești cunoscute publicului prezent. Momentul important al spectacolului l-a constituit recitalul la orgă al tinerei Claudia Maria Șimon, elevă la Institutul Fuente de la Villa din Valdemoro.

Piesele alese, Odă bucuriei din Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven și Cântă, pasăre! (Canta, pájaro!) nivel 1 de Piano de Bastien, au fost interpretate cu multă emoție artistică, ceea ce, la final, i-a adus aplauze repetate din partea întregii asistențe.

A fost prezent și profesorul de pian al Claudiei, Mariano Mena Isquierdo, cel care o pregătește pentru admiterea la Conservatorul de Muzică din Getafe. În semn de aleasă prețuire și apreciere a muncii sale, profesorul de muzică a primit din partea comunității parohiale, o icoană pe lemn cu Hristos, acesta exprimându-și deschiderea pentru o colaborare în cadrul unor evenimente viitoare.

De asemenea, tânăra Iulia Purja, membră a Coralei Escolania de Valdemoro, a interpretat două cântece în limba spaniolă.

După prezentarea interpreților, copiii și tinerii implicaţi în spectacol, au primit din partea preotului paroh Dorin Sas, o Diplomă de participare, ce atestă prezența la cursurile Școlii parohiale în anul școlar 2016 -2017, precum și o carte de povești în limba română.

Conform declarației preotului Dorin Sas, în următoarea duminică după Sfânta Liturghie, se va oficia slujba de Te -Deum la încheierea anului școlar, iar în partea a doua a zilei, copiii și tinerii absolvenți vor pleca într-o excursie de agrement în zona Comunității Madrid (Día de Valdemoro en Xanadú), organizată de către biserică.