Madrid activează cele 257 de camere de trafic pentru a interzice mașinile fără etichetă în interiorul M-30

91

Madrid activează cele 257 de camere de trafic pentru a interzice mașinile fără etichetă în interiorul M-30

Madrid, 14 septembrie 2023
Primăria Madrid a luat măsuri pentru a intensifica restricțiile privind mașinile poluante și pentru a îmbunătăți calitatea aerului în oraș. De la 15 septembrie 2023, cele 257 de camere de trafic din Madrid vor fi active în interiorul M-30 și în cadrul centurii orașului pentru a detecta și interzice mașinile fără etichetă de mediu.

Această decizie vine în continuarea interdicției care a fost deja impusă începând cu 1 ianuarie 2023 pentru vehiculele de tip A, adică cele fără etichetă de mediu, în zona centrală a orașului. Cu toate acestea, pentru a asigura o tranziție mai lină pentru cetățeni, se va acorda o perioadă de avertizare care se va prelungi până la 14 ianuarie 2024. În această perioadă, vehiculele fără etichetă detectate de camerele de trafic vor primi doar notificări și scrisori informative, precizând reglementarea încălcată și locurile în care au fost instalate dispozitivele de control.

Borja Carabante, consilierul delegat al Urbanismului, Mediului și Mobilității, a explicat că această restricție era deja în vigoare de nouă luni, dar se folosesc acum camerele de trafic pentru a spori aplicarea regulilor. Înainte, aplicarea era realizată de către Poliția Municipală și agenții de mobilitate, precum și de cele cincisprezece camere foto-roșii răspândite în oraș.

Perioada de avertizare, stabilită conform anunțului din BOAM (Buletinul Oficial al Primăriei Madrid), va fi valabilă începând cu 15 septembrie 2023 și se va încheia la 14 ianuarie 2024. Această perioadă de grație este o practică obligatorie atunci când se introduce orice dispozitiv de control al traficului și este menită să permită cetățenilor să se adapteze la noile reguli.

Primăria Madrid continuă să promoveze zonele de emisii reduse, în conformitate cu Legea privind Schimbarea Climatică și Tranziția Energetică, care impune orașelor cu peste 50.000 de locuitori să implementeze astfel de zone. Planul orașului Madrid, susținut de Partidul Popular, prevede un calendar progresiv de restricții care va atinge punctul culminant la 1 ianuarie 2025, când niciun vehicul de tip A – adică cele cu benzină înmatriculate înainte de 2000 și cele diesel anterioare anului 2006 – nu va mai putea intra în întregul municipiu.

Aceste măsuri reflectă angajamentul orașului Madrid pentru îmbunătățirea calității aerului și pentru combaterea poluării, într-o încercare de a crea un mediu mai sănătos și mai sustenabil pentru toți locuitorii săi.

Sursă informații și foto: ABC