Literatura europeană omagiată la Madrid

În perioada 27 mai – 12 iunie a.c., în Parcul Retiro (Madrid) se va desfășura cea de-a 81-a ediţie a Târgului de Carte de la Madrid, unul dintre cele mai importante târguri de carte din Europa.

Pe parcursul a 15 zile, Institutul Cultural Român din Madrid, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei, va participa cu un stand de carte, de unde se vor putea achiziționa numeroase volume de traduceri de autori români publicate în Spania în ultimii ani, precum și o selecție variată de titluri în limba română, se menționează într-un comunicat.

Târgul de carte de la Madrid este o manifestare anuală cu totul specială pentru iubitorii de lectură, care oferă posibilitatea de a interacționa cu autorii preferați din Spania și nu numai. De la prima sa ediție, în 1933 la Madrid, cititorii din toate colțurile Spaniei și ale lumii vin în fiecare an în capitală pentru a se bucura de această sărbătoare îndrăgită, în care literatura europeană este omagiată.

Târgul de Carte de la Madrid prezintă noile apariții literare ale celor mai populari scriitori spanioli și europeni, cititorul având ocazia de a cumpăra titluri în limba originală și/ sau traduceri în spaniolă.

Mai multe detalii AICI!