Se lansează programul de tabere ARC 2022

11

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului va lansa cea de-a XIII-a ediție a Programului de tabere „ARC”, marți, 26 iulie 2022, la Centrul Cultural „Iustin Sohorca” din Sângeorz – Băi, județul Bistrița – Năsăud.

Evenimentul de lansare de anul acesta va reuni reprezentanți ai Parlamentului României, ai Guvernului, ai misiunilor diplomatice ale României în străinătate precum și ai autorităților publice locale județene din  Bistrița – Năsăud și Neamț.

Peste 1200 de elevi, studenți și tineri atât din comunitățile istorice, cât și din diaspora vor avea parte de momente de neuitat cu ajutorul profesorilor și voluntarilor care susțin consolidarea identității românești prin aprofundarea cunoștințelor de limbă română.

De asemenea, taberele ARC au menirea să faciliteze interacțiunea şi dialogul între tinerii din comunitățile istorice, dar şi tinerii din diaspora prin dezvoltarea abilităților de comunicare, care este foarte importantă în promovarea imaginii României.

*Informații suplimentare
Acest program, inițiat de DRP şi destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, este organizat în Centrele de Agrement Oglinzi, jud. Neamţ, în perioada 18 iulie-22 august a.c. și Sângeorz -Băi, jud. Bistrița-Năsăud, în perioada 18 iulie – 15 august a.c., în serii consecutive de câte şapte zile.
La Oglinzi, vor fi organizate 5 serii a câte 7 zile în perioadele: 18-25 iulie, 25 iulie-1 august, 1-8 august, 8-15 august,15-22 august 2022. La Sângeorz-Băi, vor fi organizate 4 serii a câte 7 zile în perioadele : 18-25 iulie, 25 iulie-1 august, 1-8 august 2022, 8-15 august 2022.

Timp de cinci săptămâni, elevi și tineri români din Ucraina, Albania, Serbia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Franța, Grecia, Italia, Austria, Germania, Portugalia, Belgia, Cehia, Emiratele Arabe Unite, Canada, SUA și Irlanda de Nord vor participa la ateliere de limba română și își vor aprofunda cunoștințele de cultură, istorie, geografie și civilizație românească și vor efectua excursii la obiectivele culturale și turistice din zonă.