La 11 ani, Ada Ciontu are 70 de premii internaționale pentru pictură, apreciate de către ONO și UNESCO

ada ciontu

Ada Ciontu este o artistă de doar 11 ani, din Bucureşti, care a câştigat peste 70 de concursuri internaţionale de artă. Lucrările sale au fost apreciate şi de către specialişti ONU şi UNESCO, iar puştoaica nu are de gând să se oprească aici.

„Aici voi face totul colorat, iar aici va fi totul alb negru. Copiii aceştia vor intra dintr-o lume alb – negru într-o lume colorată, o lume mai frumoasă şi vor fi mai fericiţi”, explică Ada Ciontu în timp ce desenează.

Ada a început să picteze, ca orice copil, pe când avea doi ani. Pe atunci nimeni nu-şi imagina că lucrările sale vor fi apreciate de specialiştii din întreaga lume şi că puştoaica va câştiga peste 70 de concursuri internaţionale de artă. ONU, UNESCO sau Uniunea Europeană sunt doar câteva dintre instituţiile care au premiat-o pe artista de doar 11 ani.

„În perioada aceea, Uniunea Europeană a primit premiul Nobel pentru pace tocmai pentru ajutorul dat de Germania… Greciei. Faptul că Ada a folosit culori foarte vii care exprimă bucuria şi dorinţa de împăcare… a reprezentat un băieţel grec împăcându-se cu o fetiţă din Germania. Cred că au apreciat faptul că pacea este universală şi poate fi transmisă în orice limbă europeană”, explică Mihaela Ciontu, mama Adei.

Citește continuarea aici: http://www.digi24.ro/

Citește și