Klaus Iohannis: Trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine

13

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi la Strasbourg că nu este îngrijorat pentru democraţia din România pentru că uneori ”trebuie să ne fie mai rău înainte să fie mai bine”.

”Nu sunt îngrijorat pentru democraţia din România, e o democraţie vie, cu dezbateri, cu certuri”, a declarat şeful statului la o întâlnire cu românii care lucrează la Consiliul Europei sau locuiesc în Alsacia. El şi-a exprimat încrederea că de la certuri se va ajunge la dezbateri şi la idei.

”Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne facem că nu avem probleme. Avem probleme mari”, a subliniat Iohannis, adăugând că războiul din ultimele zile se duce ‘‘declarat sau nedeclarat în jurul noţiunii de stat de drept”.

”Nu pot să nu remarc că România a avut generații de politicieni mari, făuritori de națiune, iar acum nu suntem în acea fază. Acum suntem în faza în care făurim o democrație matură, iar eu am convingerea că vom reuși”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează marţi şi miercuri o vizită oficială la Strasbourg, unde va susţine un discurs în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la invitaţia preşedintelui acestui for, Pedro Agramunt, şi va avea întrevederi cu secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland, precum şi cu alţi oficiali.