KANAL D: A început difuzarea reportajelor „Spania nu e acasă” într-un nou sezon „Asta-i România”

49

5 [640x480]

În luna iunie, redacția publicației noastre a fost gazda unui eveniment special: Caravana – Veniți cu noi, pe programul… Occidentul Românesc!, o acțiune organizată de OR și sponsorizată de compania Jett Media Group din SUA prin grija prietenului nostru Michael Harrison Cronkite.

În acea perioadă postul de televiziune KANAL D din România efectua reportaje despre românii din Spania, ocazie cu care i-am invitat să participe și la evenimentul nostru alături de colegii de la Imigrantul Român din Málaga. Prin această acțiune, atât organizatorii cât și sponsorii au dorit să cunoască cât mai mulți români care s-au integrat cu succes în societatea spaniolă și în zona cărora publicația Occidentul Românesc este prezentă. De asemenea, s-a urmărit impactul pe care îl are apariția publicației noastre în locurile frecventate de români de pe coasta de est a Spaniei: lanțurile de magazine Carrefour și Mercadona, benzinăriile Repsol situate în cele mai importante comunități unde românii trăiesc și muncesc: Málaga, Almeria, Cartagena, Murcia, Alicante, Benidorm, Valencia, Castellón de la Plana, Tarragona, Barcelona, Lleida, Donostia, Bilbao și Santander.

Din sondajele realizate după distribuția a mii și mii de exemplare pe parcursul a 15 zile, s-au constatat următoarele: românii din Spania citesc cu interes publicația gratuită în limba română Occidentul Românesc și sunt foarte interesați să intre în posesia acesteia dat fiind faptul că după două-trei zile de distribuție, noile solicitări au fost impresionante.

Pe parcursul acestei acțiuni, Dana Aldea și Cristian Emac de la postul de televiziune KANAL D au realizat reportaje despre români care fac parte și din grupul nostru de colaboratori. Începând cu data de 6 septembrie 2014 se difuzează reportajele „Spania nu e acasă” în cadrul emisiunii „Asta-i România” care poate fi urmărită în fiecare sâmbătă de la ora 20.

În emisiunea difuzată sâmbătă, 6 septembrie, ultimele 25 de minute au fost dedicate românilor din Spania într-un reportaj extrem de interesant dintr-o serie de șapte, „Spania nu e acasă”.

Emisiunea „Asta-i România” poate fi urmărită în reluare pe site-ul KANAL D la rubrica emisiuni, sau pe http://www.youtube.com

http://www.youtube.com/watch?v=2crMppjLI18