Delegația MRP condusă de către secretarul de stat Veaceslav Șaramet s-a întâlnit cu mama celor doi copii găsiți în condiții inumane de carabinierii italieni

Delegația condusă de către secretarul de stat Veaceslav Șaramet, din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a ajuns în Italia, în localitatea Lamezia-Terme, unde s-a întâlnit cu mama celor doi copii găsiți în condiții inumane de carabinierii italieni, se precizează într-un comunicat MRP.

„Mama și cei doi copii primesc toate îngrijirile necesare și le sunt asigurate toate condițiile pentru a se simți în siguranță. Aceasta este preocuparea noastră principală în acest moment, ca mama să fie bine, să aibă tot sprijinul pentru a putea avea grijă de copii în continuare. Bineînțeles, chinul prin care au trecut este inimaginabil, iar efectele acestei traume necesită timp pentru vindecare. Autoritățile din România și cele din Italia sunt pregătite să fie alături de această familie și să sprijine mama și copiii în vederea întoarcerii către normalitate”, a declarat secretarul de stat, Veaceslav Șaramet.

În cadrul deplasării, delegația română a avut întrevederi cu prefectul localității Catanzaro, Luisa Latella, cu Massimo Ribaudo, șeful comandamentului de carabinieri din Catanzaro și al Grupului din Lamezia-Terme, precum și cu reprezentanți ai poliției locale. Discuțiile s-au concentrat pe demersurile necesare pentru a acorda asistență în vederea recuperării depline a victimelor, intensificarea colaborării bilaterale în domeniul asigurării drepturilor cetățenilor români aflați în Italia și asupra dezvoltării de mecanisme care să asigure prevenirea și combaterea tuturor formelor de abuz ce se pot manifesta față de aceștia. Sursa foto: Arhiva MRP.