Întrevederea ambasadorului României în Spania cu deputata Soraya Rodríguez Ramos

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, Gabriela Dancău, a avut o întrevedere cu deputata Soraya Rodríguez Ramos, președinta Comisiei mixte pentru Uniunea Europeană din Parlamentul spaniol, marți, 28 martie 2017, menționează ambasada într-un comunicat.
Întâlnirea a avut loc într-un context european special, marcat atât de discuții intense pe tema proiectelor de reformă ale Uniunii Europene, Brexit, problemele sociale și economice la nivel comunitar, cât şi de crizele din vecinătatea apropiată a Uniunii Europene.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb de opinii pe aceste teme de actualitate aflate pe agenda europeană, dar şi despre provocările României ca stat membru care va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene în semestrul I 2019.

Ambasadorul României a afirmat că “pentru reușita proiectului european trebuie să fim mai solidari şi mai angajați în construirea unei Europe bazată pe o viziune comună asupra viitorului”, subliniind, de asemenea, implicarea constantă și pragmatică a României în susținerea construcției europene.
La rândul său, Președinta Comisiei mixte pentru Uniunea Europeană din Parlamentul spaniol a exprimat sprijinul autorităților spaniole pentru pregătirea Președinției române a Consiliului UE din 2019 și a manifestat deschidere pentru continuarea și aprofundarea dialogului pe temele importante ale agendei europene.