Întrevederea ambasadorului României cu autoritățile locale și comunitatea românească din Aranjuez

25

1 [640x480]

Ambasadorul României în Spania, dl. Ion Vîlcu, a efectuat, la 26 aprilie 2015, o vizită în orașul Aranjuez, pentru o întâlnire cu comunitatea română din zonă, precum și cu autoritățile locale.

Ambasadorul român a avut o întâlnire de lucru cu primarul localității, dna. Maria José Martinez de la Fuente, la finalul căreia a fost invitat de edil să semneze în Cartea de Onoare a localității. În convorbirile avute de ambasador cu primarul Martinez de la Fuente au fost evidențiate contribuția majoră a românilor la dezvoltarea economiei locale, excelenta integrare a acestora în comunitatea locală, precum și sprijinul acordat de autoritățile din Aranjuez consolidării infrastructurii comunitare românești din localitate, inclusiv în plan cultural și religios.

Ulterior ambasadorul român a participat, împreună cu primarul, la slujba duminicală oficiată la biserica românească de rit ortodox din Aranjuez. La finalul ceremoniei religioase, ambasadorul României, răspunzând invitației formulate de preotul paroh, a adresat un mesaj celor prezenți, în care a subliniat aportul substanțial al comunității românești la dezvoltarea generală a societății spaniole, reiterând angajamentul Ambasadei de a cultiva o relație deschisă și apropiată cu românii din Spania.

La finalul slujbei a avut loc o întâlnire cu reprezentanți ai comunității, la care a participat și primarul localității, împreună cu alți consilieri locali.

Precizăm că în orașul Aranjuez sunt înregistrați aproximativ 3.000 de români rezidenți.

2 [640x480] 3 [640x480] 4 [640x480]