Întâlnirea tinerilor ortodocși din Protopopiatul Castellón

ito (17) [640x480]

Sâmbătă, 12 decembrie 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugalia, s-a desfășurat la Puerto de Sagunto Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Castellón. Au participat peste 120 de persoane din 14 parohii ale Protopopiatului de Castellón.

Evenimentul a debutat, așa cum este firesc, cu un moment de Rugăciune. A urmat apoi o prezentare a temei: Sfânta Scriptură în viața tinerilor de azi, susținută de Pr. Vasile Pop, iar după un moment de dezbatere, participanții s-au împărțit pe segemente de vârstă în 5 grupe mari și au participat la atelierele tematice coordonate de Pr. Protos. Siluan Șandor, Pr Valentin Lupașcu, Pr Vasile Pop, Oana Stoenoiu și Andrea Pop.

Din cadrul discuțiilor și a concluziilor prezentate apoi în plen amintim:

– tinerii au nevoie să citească Sfânta Scriptură pentru a afla calea cea adevărată, pentru a identifica adevăratele modele și modelul suprem- Hristos Domnul; pentru cunoașterea Adevărului, pentru a fi călăuziți corect etc;

– tinerii au concluzionat că piedicile în a citi Sfânta Scriptură sunt: dezinteresul, lipsa educației religioase, internetul, lenea, puțina credință, propaganda mass-media etc.

Ca și soluții pentru aceste obstacole au propus: o mai bună gestionare a timpului, rugăciunea, cateheza, studiul biblic, frecventarea sfintelor slujbe, îndrumarea în cadrul familiei etc.

Spre finalul întâlnirii tinerii au participat la un concurs de cunoștințe biblice, iar în încheiere fiecare grup Nepsis de tineri din parohiile prezente la acest eveniment, au primit o Diplomă de participare.

După acordarea Diplomelor, toți cei prezenți s-au bucurat de o agapă, pregătită de gazda noastră Parohia Puerto de Sagunto.

Mulțumim Părintelui paroh Valentin Lupașcu, voluntarilor și credincioșilor din parohia Puerto de Sagunto pentru baza logistică, frumoasa găzduire și implicarea deosebită în organizarea acestui eveniment.

A consemnat,

Pr Coordonator Vasile Pop

ito (2) [640x480] ito (5) [640x480] ito (9) [640x480] ito (11) [640x480] ito (13) [640x480] ito (18) [640x480]