Întâlnirea Președintelui României cu reprezentanții comunității de români din SUA

Preşedintele României, Klaus Iohannis a avut miercuri, 7 iunie 2017, în a treia zi a vizitei pe care o întreprinde în Statele Unite ale Americii, o întâlnire cu reprezentanții comunității de români din SUA, la sediul Ambasadei României la Washington, se arată într-un comunicat.

Cu acest prilej, Președintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea sa pentru modul în care românii din SUA s-au integrat cu succes în societatea americană, prin muncă, talent şi onestitate, contribuind considerabil la economia americană şi la întărirea Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

Președintele României le-a vorbit românilor din SUA despre implicarea în diverse proiecte naționale și despre capacitatea acestora de a acționa ca un veritabil partener pentru dezvoltarea țării.

Având în vedere că anul viitor, în 2018, se împlinește un secol de la Marea Unire, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că acest moment este un bun prilej pentru a recunoaşte că astăzi, mai mult decât oricând, românii, de acasă sau de peste hotare, au nevoie de o viziune integratoare, pe termen lung, nu una a intereselor politice de moment: viziunea unei Românii europene, moderne şi prospere, care susţine puternic legăturile transatlantice.

Totodată, șeful statului a subliniat importanța utilizării limbii române ca principal simbol al identității naționale, salutând funcționarea în Statele Unite ale Americii a peste 100 de școli de duminică dedicate inclusiv învățării limbii române.