Începând cu luna mai, Grecia redeschide sectorul turistic

Guvernul de la Atena a anunțat că va începe redeschiderea sectorului turistic, de la jumătatea lunii mai. De asemenea, până la finalul lunii martie, guvernul intenționează să ridice restricțiile impuse de pandemie din sectorul vânzărilor cu amănuntul și să redeschidă școlile, relatează Reuters.

Pentru a putea vizita Grecia în această vară, turiștii trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă ambele doze de vaccin anti-Covid făcute; să fi trecut deja prin boală și astfel să fi dobândit anticorpi, sau să prezinte un test negativ la intrarea în țară, a anunțat marți ministrul grec al turismului, Harry Theocharis.

„Grecia este pregătită cu un protocol sanitar complet pentru vara 2021. Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ pentru Covid-19”, a transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin (ITB Berlin), Harry Theocharis, ministrul grec al turismului. „Cu toate acestea, toți turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii”, a mai adăugat Theocharis.

Ministrul Theocharis a mai menţionat că, odată ce se va încheia vaccinarea persoanelor vulnerabile în Grecia, angajaţii din sectorul ospitalităţii vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid-19 şi în plus, în rândul acestora, vor fi efectuate testări frecvente.

Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, care va include şi o propunere privind „paşapoartele verzi digitale”.

Foto: ongoldroad.com