Ziua Națională a României – Preşedintele Iohannis anulează recepția tradițională de 1 Decembrie

iohannis_56638200

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, preşedintele Klaus Iohannis a decis ca recepţia tradiţională de 1 Decembrie să nu mai aibă loc anul acesta. Surse din Administraţia Prezidenţială spun că preşedintele doreşte să marcheze prin sobrietate momentele dificile prin care trece România, dupa incidentul Colectiv şi lumea internatională, după atentatele de la Paris, şi se va limita doar la participarea la parada militară de 1 Decembrie din Piaţa Constituţiei.

Klaus Iohannis urmează să participe la o paradă de 1 Decembrie, însă nu s-a stabilit încă dacă este vorba despre parada din Bucureşti sau din alt oraş al ţării.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, duminică, la 60.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi doi în Germania.