În premieră la Barcelona: „Cuibul Artiștilor”

La Centrul Cultural Albareda din Barcelona au fost organizate la finalul lunii iunie, două piese de teatru cu titlul „Mai bine nu veni” și „O zi de vară”. Spectacolele au fost organizate de către „Cuibul Artiștilor”, o inițiativă a unui grup de tineri actori entuziaști, care doresc să promoveze teatrul în rândul tinerei generații. Proiectul capătă deja contur, în cei doi ani de la existență, piesele „Cuibului Artiștilor”, adunând deja peste 32000 spectatori, ceea ce i-a motivat să-și promoveze inițiativa și în afara țării, Barcelona fiind primul oraș unde au susținut spectacole.

Actorii au fost oaspeții Consulatului României la Barcelona, vizita orientându-se asupra modului în care proiectul ar putea căpăta o vizibilitate mai ridicată în rândul comunității, prin organizarea unor spectacole în diverse localități din Catalonia.

„Cuibul Artiștilor” este o companie de teatru independentă, alcătuită din tineri actori români, studenți și absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București (UNATC). Acești tineri au început să joace piese de dragul teatrului, fără să ceară bani nimănui (în sălile UNATC-ului) și care, spre surprinderea tuturor, încă de la primele reprezentații, au umplut sălile.