În preieră absolută: Celebrarea Zilei Naționale a României în Plaza Mayor din Madrid – Eveniment organizat de Ambasada României în Regatul Spaniei

15085494_1378959462144489_8745257945628714097_n

1 Decembrie – Ziua Națională a României se va sărbători în acest an, în renumita Plaza Mayor din Madrid, conform unui comunicat oficial al ambasadei.

Evenimentul, în premieră absolută în Spania, este organizat de către Ambasada României în Regatul Spaniei, având ca parteneri: Consiliul Județean Maramureș, Digi mobil, Alexandrion Grup și Atlassib.

Acțiunea se va desfășura pe data de 1 decembrie, în Plaza Mayor din Madrid, începând cu orele 19:00, moment în care, se vor proiecta culorile drapelului naţional românesc pe faţada emblematicei clădiri Casa de la Panadería, în prezența unor oficiali români şi spanioli. După acest important moment, va urma un spectacol de muzică și dansuri populare tradiționale din zona Maramureșului, și prezentarea celor mai emblematice imagini din România.

Ambasada României la Madrid invită românii, familiile lor și prietenii, să celebreze împreună Ziua Națională a României!

Evenimentul de la Madrid completează seria de evenimente organizate în anul 2016 în România și Spania, cu ocazia aniversării a 135 de ani de relații diplomatice între cele două țări.

Pentru reprezentanții mass-media va fi organizată, începând cu orele 18:00, o conferinţă de presă în Salón Real din Casa de la Panadería. Instituţiile interesate să participe sunt rugate să își acrediteze reprezentanţii la adresa de email: madrid.press@mae.ro.

Redacția OR

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.