În cadrul acțiunilor de promovare a României, DRP lansează Programul de dotare cu materiale identitare românești

În contextul promovării în rândul comunităților de români a elementelor de simbolistică națională și a sărbătorilor identitare din calendarul național și tradițional românesc, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) lansează Programul de achiziție și distribuire de materiale identitare precum steaguri, steme și cocarde tricolore către mediul asociativ românesc de pretutindeni.

DRP are în vedere sprijinirea organizațiilor non-guvernamentale și a parohiilor din comunitățile istorice și diaspora  prin  achiziționarea și distribuirea unor materiale promoționale identitare românești care vor fi folosite în cadrul unor evenimente și acțiuni de promovare a României și a identității etnice și culturale întreprinse de mediul asociativ românesc din afara granițelor țării.

Înscrierea în program se face prin transmiterea cererii completate, disponibilă aici (cerere materiale identitare) și a documentelor menționate, la adresa de mail secretariat@dprp.gov.ro.

Data limită este 15 august 2020.

Persoanele care au trimis deja solicitări de materiale promoționale sunt rugate să le retrimită folosind noul model de cerere.

Unul dintre obiectivele prioritare ale DRP este menținerea unei legături strânse cu mediul asociativ românesc în vederea păstrării și promovării identității românești a românilor de pretutindeni.