În atenția cetățenilor români din Castilla La Mancha și Extremadura!

52

Referendumul Naţional pentru demiterea Preşedintelui României va avea loc

Duminică, 29 iulie 2012

Cetăţenii români aflaţi în străinătate (inclusiv turiştii) îşi pot exercita dreptul de vot la Consulatul României la Ciudad Real pe baza următoarelor documente prevăzute de lege, aflate în termenul de valabilitate:

  • paşaportul simplu;
  • cartea de identitate;
  • paşaportul diplomatic;
  • paşaportul de serviciu

Facem un apel la cetățenii români să verifice situația actelor de identitate și să ne apeleze urgent pentru reglementarea acesteia dacă doresc să voteze.

Datele de contact ale Consulatului României la Ciudad Real:

Calle Mata, 37, 13004 – Ciudad Real, Spania, Tel.: +34 926 251 751, Fax: +34 926 23 11 70

e-mail: cruciudadreal@telefonica.net, website: http://ciudadreal.mae.ro,

http://www.facebook.com/ConsulatCiudadReal

Mai multe informaţii regăsiţi în cadrul secţiunii „Referendum 2012” de pe site-ul www.mae.ro

Pentru alte detalii privind votarea, vă recomandăm să accesaţi:

site-ul Autorităţii Electorale Permanente: http://www.roaep.ro

Biroul Electoral Central: http://www.becreferendum2012.ro

IMPORTANT: MAE întreprinde toate demersurile pentru suplimentarea numărului secţiilor de votare din străinătate!

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români din afara ţării, Ministerul Afacerilor Externe depune toate eforturile pentru suplimentarea numărului secţiilor de votare din străinătate, cel puţin la nivelul celor de la scrutinul din noiembrie 2009 (294 secţii de votare), fiind în etapa finală de centralizare a informaţiilor transmise de ambasadele şi oficiile consulare ale României, precum si de reprezentanţii comunităţilor româneşti din afara ţării. În urma evaluărilor realizate pe baza datelor transmise, MAE va întreprinde toate diligentele pentru a oferi cetăţenilor români din afara ţării toate condiţiile pentru exercitarea dreptului la vot. Reamintim că încă din data de 13 iulie Ministerul Afacerilor Externe a demarat procesul de evaluare, în care se au în vedere posibilităţile tehnice (sediu, comunicaţii etc.) şi de personal, pentru organizarea secţiilor de votare, în condiţiile legii, inclusiv obţinerea acordului ţării de reşedinţă. În cursul zilei de 19 iulie, MAE va definitiva lista cu secţiile de votare şi o va face publică imediat ce se va lua decizia finală. În consecință, este posibilă suplimentarea secțiilor din Castilla-La mancha și Extremadura.

Acreditarea mass-media străine şi a observatorilor din partea instituţiilor/organizaţiilor internaţionale la Referendumul Naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012

La Ministerul Afacerilor Externe din România este în derulare procedura de acreditare a reprezentanţilor mass-media străine şi a observatorilor din partea instituţiilor/organizaţiilor internaţionale la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012. În conformitate cu art. 25 alin. (4) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare şi Hotărârea 4/11.07.2012 a Biroului Electoral Central (B.E.C.) privind procedura de acreditare la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012, Biroul Electoral Central acreditează, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe, reprezentanţii mijloacelor de comunicare în masă străine şi observatori din partea instituţiilor/organizaţiilor internaţionale. Procedura este disponibilă celor interesaţi în cadrul secţiunii dedicate referendumului, de pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/referendum2012 şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României. Data limită pentru solicitarea obţinerii acreditării şi transmiterea documentelor necesare către MAE este joi, 26 iulie 2012, ora 12.00

VOM REVENI PE MĂSURA APARIȚIEI NOUTĂȚILOR