Împărtăşirea copiilor la început de an şcolar 2011-2012, Coslada (Spania)

În Duminica dinaintea Înălţării Sfintei Cruci, 11 septembrie 2011, în cadrul Sfintei Liturghii, au fost împărtăşiţi copiii şcolari şi preşcolari, înainte de începerea noului an şcolar, ocazie cu care au fost rostite rugăciuni speciale pentru astfel de evenimente. În cuvântul de învăţătură, parintele paroh a menţionat: „Când un copil se naşte, existenţa sa este pentru veşnicie. Viitorul este în mâna copiilor, însă copiii sunt în mâna părinţilor, ceea ce înseamnă că părinţii pot influenţa viitorul prin educaţia copiilor…  Educaţia duhovnicească a copilului oferă speranţă pentru cel puţin două generaţii. Copiii nu se nasc creştini sau atei, ci devin creştini sau atei potrivit educaţiei primite, mai ales în familie. Educaţia copilului este foarte pretenţioasă, pentru că nu se face într-o zi, ci în fiecare zi. Educaţia copilului trebuie să înceapă odată cu viaţa, imediat după naştere. Ea trebuie accentuată în perioada întrebărilor, iar la întrebări trebuie să li se răspundă prin prizma Scripturii.” Înţeleptul Solomon spunea: „Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea.” (Prov. 22:6). Dintre toate fiinţele create de Dumnezeu, omul are cea mai lungă copilărie, tocmai pentru a fi folosită la pregătirea lui pentru viaţă.

La final, parintele a urat copiilor un an nou şcolar binecuvântat cu multe roade de înţelepciune şi fapte bune, aşa încât să fie mângâiere pentru părinţii lor şi exemplu de urmat pentru semenii lor.

 

Contribuie și tu...

Publicația noastră independentă Occidentul Românesc se bazează pe eforturile voluntare ale unor oameni dedicați care doresc să contribuie la dezvoltarea unui spațiu media mai deschis, liber de influențe politice sau religioase. Furnizăm informații de calitate, promovăm discuții constructive și încurajăm gândirea critică în rândul cititorilor noștri.

Pentru a ne susține în acest demers, vă invităm să luați în considerare o donație. Fiecare contribuție ajută la menținerea independenței și integrității publicației noastre.


Susține publicația de limbă română din Peninsula Iberică, Occidentul Românesc!

Doar o dată


Doar o dată


Doar o dată


Alege suma și doneză lunarÎți mulțumim!

Donația dvs. va susține echipa noastră în cercetarea, scrierea și publicarea articolelor, precum și în dezvoltarea de proiecte menite să îmbunătățească calitatea informațiilor furnizate. Va contribui la promovarea unui jurnalism de înaltă calitate, care respectă etica și standardele profesionale.

Orice sumă este binevenită și va fi folosită cu responsabilitate pentru a vă oferi informații relevante și de calitate.

Vă mulțumim.