Marea Britanie: Imigranţii europeni au generat venituri de peste 20 miliarde de lire sterline la bugetul public

43

mareabritanie

Marea Britanie a colectat taxe în valoare de circa 5 miliarde de lire sterline (6,37 miliarde de euro) de la imigranţii din 10 state est-europene, inclusiv din România, în perioada 2000-2011, cu 12% peste nivelul beneficiilor acordate acestora de autorităţile engleze, relatează Huffington Post.

Contribuţiile imigranţilor din toate statele UE au însumat 20 de miliarde de lire sterline (aproape 25,5 miliarde euro) în intervalul menţionat, potrivit unui studiu întocmit de centrul britanic pentru cercetarea şi analiza migrării (CReAM), citat de cotidianul britanic.

„Imigranţii europeni care au sosit în Marea Britanie începând cu anul 2000 au generat venituri de peste 20 miliarde de lire sterline la bugetul public între 2001 şi 2011. Mai mult, aceştia au contribuit la creşterea capitalului uman productiv, scutind autorităţile de cheltuieli cu educaţia în valoare de 6,8 miliarde de lire sterline”, au declarat reprezentanţii CReAM.

Potrivit studiului, imigranţii europeni au un nivel de educaţie superior cetăţenilor britanici. Un sfert dintre est-europenii care au emigrat în Marea Britanie în 2011 absolviseră o facultate, în timp ce procentajul britanicilor care aveau diplomă de licenţă se situa la 24%.