ICR și Ambasada României la Madrid vă invită la un eveniment cultural de excepție alături de îndrăgitul scriitor Radu Paraschivescu

319

Institutul Cultural Român și Ambasada României în Regatul Spaniei au plăcerea de a vă invita la un eveniment cultural special, vineri, 14 iunie 2024, unde veți avea ocazia să schimbați opinii, gânduri și sentimente despre lumea în care trăim, alături de renumitul scriitor Radu Paraschivescu.

Radu Paraschivescu se descrie ca un om simplu. Nu deține o mașină, preferând să folosească metroul, și se bucură să stea de vorbă cu oamenii care îl recunosc și doresc să schimbe impresii cu el. Notorietatea nu l-a schimbat, ci doar l-a ajutat să își contureze un profil autentic și dincolo de cel de scriitor. Nu a uitat anii dificili în care o ducea greu cu banii, când își amaneta inelul, lunar, pentru a-și putea plăti întreținerea. Așa este Radu Paraschivescu: o doză de simplitate naturală, deloc mimată.

Radu Paraschivescu este unul dintre cei mai apreciați scriitori și traducători români contemporani. Publică la Editura Humanitas numeroase romane, colecții de povestiri și eseuri despre viața în România, printre care se numără:

  • „Ghidul nesimțitului” (2006)
  • „Fluturele negru” (2010)
  • „Două mături stau de vorbă” (2018)
  • „Orice om îi este teamă”
  • „Recviem vesel pentru tata” (2020)
  • „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)” (2022)
  • „Garoafe la bordel” (2023)

De asemenea, are la activ peste 115 traduceri din autori celebri precum Julian Barnes, Salman Rushdie, Jonathan Coe, James Salter, William Golding, John Steinbeck, George Saunders, Stephen Fry, Nick Hornby, Kazuo Ishiguro, David Lodge, și Martin Amis.

Radu Paraschivescu este prezent în 20 de volume colective, inclusiv „Intelectuali la cratiță”, „Cartea cu bunici”, „Cum să fii fericit în România”, „Bucureștiul meu”, „Iubire 13”, „Scriitori la poliție”, „Povești de dragoste la prima vedere”, „Selfie”, „Casele vieților noastre”, „Liber amicorum” și „Ce poți face cu două cuvinte”.

Evenimentul de la Madrid promite să fie o ocazie unică de a discuta despre societatea contemporană și de a explora perspectivele unui scriitor care reușește să capteze esența vieții cotidiene cu o sinceritate și simplitate rar întâlnite. Nu ratați această oportunitate de a-l întâlni pe Radu Paraschivescu și de a vă bucura de o seară de reflecții și discuții inspirate!

Detalii eveniment: 
Data: 14 iunie 2024
Ora: 18:30
Locația: Av. Alfonso XIII 157, 28016 Madrid

Institutul Cultural Român și Ambasada României vă așteaptă să luați parte la această experiență culturală. Cei interesați sunt rugați să confirme participarea la eveniment, la adresa de email: laviniu.enii@mae.ro.

A consemnat: Occidentul Românesc
Informații: Ambasada României în Regatul Spaniei