ICR Madrid: Artă contemporană românească la Târgul ARCOmadrid

Paul_Neagu_Hyphen_Ramp

Artă contemporană românească la ediția a 34-a a Târgului ARCOmadrid

O galerie din România va fi prezentă pentru prima dată în cadrul Programului Principal al Târgului Internațional de Artă Contemporană ARCOmadrid, cel mai așteptat eveniment din domeniul artei contemporane din Spania. În perioada 25 februarie – 1 martie 2015, Galeria Ivan din Bucureşti participă la ARCOmadrid, prezentând lucrări semnate de artiștii Paul Neagu şi Andreea Ciobîcă. Totodată, Călin Dan, directorul Muzeului de Artă Contemporană din Bucureşti, a fost invitat și va participa la Întâlnirile Profesionale din cadrul aceluiași Târg. Institutul Cultural Român de la Madrid susține participarea artistei Andreei Ciobîcă și a lui Călin Dan la evenimentele și Întâlnirile Profesionale din cadrul Târgului.

Ajuns la a 34-a ediție, ARCOmadrid este unul dintre cele mai importante târguri internaţionale de artă din lume. Anul acesta, la Madrid își vor da întâlnire 218 galerii din 29 de ţări şi peste o mie de artişti, alături de directori de instituții, curatori de bienale și specialiști din domeniu, Columbia fiind invitatul special al acestei ediții. Prezența anuală a târgului ARCO la sfârșit de februarie a generat consacrarea acestei luni artei contemporane publicului madrilen. Cele mai importante instituții, galerii și spații culturale din domeniu organizează evenimente, expoziții și întâlniri cu această ocazie, contribuind la transformarea Madridului într-o veritabilă capitală a artei contemporane.

În acest context, Galeria Ivan, înfiinţată în 2006 de către Marian Ivan, la Bucureşti, va prezenta în cadrul Târgului lucrări ale artiştilor Paul Neagu şi Andreea Ciobîcă (Pavilion 7, stand 7F11, IFEMA – Feria de Madrid). De asemenea, Călin Dan, directorul Muzeului de Artă Contemporană din Bucureşti, va participa în cadrul Întâlnirilor Profesionale din cadrul ARCOmadrid alături de directori de muzee și centre de artă contemporană din Europa și America Latină și membri ai Asociației de Directori de Muzee de Artă Contemporană din Spania.

Cu această ocazie, Institutul Cultural Român de la Madrid, cu sprijinul Paul Neagu Estate din Londra și Galeria Ivan, va organiza o proiecţie cu cele mai cunoscute performance-uri ale artistului Paul Neagu: Neagu’s Boxes (România, 1968), Cake Man (Londra, 1971), Blind’s Bite (Londra, 1975) și Hyphen Ramp (Serpentine Gallery, Londra, 1976). Evenimentul va avea loc pe 24 februarie, la sediul ICR Madrid.