Iașiul găzduiește dezbaterea despre viitorul Moldovei: Mircea Geoană, invitat special al „Mișcării România Renaște!”

238

„Mișcarea România Renaște!” a organizat un eveniment de anvergură la Iași, intitulat „IAȘI – ROMÂNIA – EUROPA: Prioritățile Moldovei pentru realizarea saltului istoric de dezvoltare și transformarea sa într-un hub economic și de inovare multiregională”.

Invitatul special al evenimentului a fost domnul Mircea Geoană, Secretarul general adjunct al NATO, care a adus în discuție perspectivele strategice ale regiunii Moldova în contextul actualelor dinamici europene și internaționale.

Acesta a subliniat importanța integrării Moldovei într-o rețea economică și de inovare, evidențiind rolul esențial pe care regiunea îl poate juca în dezvoltarea României și în consolidarea relațiilor cu partenerii europeni și internaționali. De asemenea, domnul Geoană a discutat despre oportunitățile de finanțare și sprijinul strategic pe care NATO și Uniunea Europeană îl pot oferi pentru proiectele de dezvoltare regională.

Conferința face parte din seria Marea Dezbatere Națională, organizată de „Mișcarea România Renaște!”, care își propune să dezbată și să valideze, împreună cu cetățenii, experți, mediul civic și mediile asociative, fiecare pilon al noului proiect pentru țară.

Consultările naționale din cadrul Marea Dezbatere Națională au rolul de a facilita un dialog deschis și constructiv, menținând un proces interactiv și continuu de consultare, atât prin întâlniri fizice, cât și în mediul virtual pe pagina de internet www.renasteromania.ro

„Mișcarea România Renaște!” își propune să aducă în prim-plan necesitatea unui salt istoric de dezvoltare pentru Moldova, transformând-o într-un hub economic și de inovare multiregională, capabil să atragă investiții, să stimuleze antreprenoriatul și să creeze noi locuri de muncă.

Echipa România Renaște! Mulțumește și pe această cale tuturor participanților și susținătorilor pentru implicare și sprijin, și își reafirmă angajamentul de a continua acest demers important pentru viitorul României.

A consemnat: Occidentul Românesc
Informații și foto: Mișcarea România Renaște!