Iași: Invitație la evenimentul tradițional – Ouă încondeiate, Ediția a XII-a

Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Centrul de informare turistică din cadrul Primăriei Municipiului Iași, Asociația S.T.E.P. în Turism și Asociația ART – Meșteșugurile Prutului, organizează în perioadă 30 martie – 1 aprilie 2012, în preajma sărbătorilor Pascale, în sala S.T.E.P. (fostă Victoria), manifestarea interactivă anuală Ouă încondeiate, ajunsă la cea de-a XII – a ediție.
Cu această ocazie vor fi supuse atenției specialiștilor și publicului ieșean, aspecte reprezentative ale culturii populare românești, vizându-se cu precădere ilustrarea particularităților meșteșugurilor ce țin de specificul acestei perioade: încondeiatul ouălor de Paști, tehnica pictării icoanelor, precum și realizarea diverselor obiecte de natură religioasă din lemn și alte materiale, toate având darul de a pătrunde în atmosfera sacră a acestui moment mult așteptat de întreaga creștinătate.
La acest eveniment, devenit tradițional, vom invita în orașul nostru meșteri populari renumiți, premiați la numeroase manifestări de profil din țară și străinătate. Proveniți în mare parte din Bucovina, din localități precum: Brodina, Vatra Moldoviței, Paltinu, Ulma, Vicovu de Sus, Suceava și Rădăuți, recunoscute pentru promovarea și păstrarea tradițiilor populare, meșterii ne vor încânta cu priceperea și îndemânarea lor în cadrul atelierelor ce vor fi organizate cu acest prilej. Programul de vizitare a manifestării este de vineri până duminică, între orele 10 – 18. Intrarea este liberă. Va așteptăm!

•    Muzeograf  Victor Munteanu – Șef Muzeul Etnografic: 0040/744 320 935
E-mail: mayofield@yahoo.com
•    Muzeograf – Ovidiu Focșa: 0040/722 552 228
E-mail: focsaovidiu@yahoo.com
•    Complexul Muzeal Național Moldova: 0040/232 218 383
•    E-mail: contact@muzeul-moldova.ro
•    Silvia Cozmîncă – Președinte Asociația ART – Meșteșugurile Prutului
E-mail: silviacozminca@yahoo.com