Grupuri de infractori printre care și români, au fost anihilate în Spania

49

O importantă operaţiune a poliţiei a permis destructurarea a două reţele de prostituţie şi căsătorii frauduloase, operate de cetăţeni români şi nigerieni. Operaţiunea a mobilizat agenţi ai Poliţiei Naţionale din Almeria, Algeciras, La Linea, Malaga şi Madrid, şi a presupus arestarea a şapte persoane, în total.
Este vorba de două grupuri cu strânse legături între ele. Unul de cetăţeni români, care se ocupa cu traficul de persoane, aducând femei din România, pe care le obligau apoi să se prostitueze. Acest grup reţinea documentele victimelor, care, mai apoi, erau folosite de cea de-a doua bandă pentru operaţiunile de încheiere de căsătorii frauduloase şi falsificare de documente. În al doilea grup erau implicaţi atât cetăţeni români, cât şi nigerieni. Aceştia falsificau documente şi utilizau datele personale ale victimelor reţelei de prostituţie pentru a facilita căsătorii de convenienţă pentru regularizarea situaţiei pe teritoriul comunitar a cetăţenilor străini, în general din Nigeria.
Operaţiunea a inclus, simultan, mai multe descinderi la locuinţe din Campo de Gibraltar, Costa del Sol şi Roquetas de Mar. În Roquetas, mai concret în Aguadulce, a fost reţinut un tânăr de naţionalitate română, pe nume F.M., alături de alte şase persoane, între care şi părinţii acestuia.
La percheziţii au fost găsite documente falsificate, pentru căsătoriile frauduloase, bani gheaţă, precum şi aparatură tehnică pentru falsificarea de documente. Poliţiştii nu exclud şi alte arestări, dat fiind că operaţiunea este încă deschisă. Sursa: El Mundo