Grigore Culian: Un român aflat în mare dificultate a fost umilit de funcționarii Consulatului General al României la New York

34

culian

Reportajul de mai jos realizat de Grigore Culian – Redactor șef la New York Magazin din Statele Unite, demonstrează încă o dată, faptul că, în consulatele române din străinătate ajung persoane care nu au nicio legătură cu diplomația.

Majoritatea sunt numiți politic, habar nu au care le sunt îndatoririle și obligațiile într-un consulat, se comportă cu cetățenii români ca și cum ar fi pe “tarlaua proprie”, uită faptul că datorită acelor cetățeni, ei există și nu invers, uită că sunt plătiți regește din bani publici și că obligația lor este de a servi cu respect, responsabilitate și profesionalism cetățenii români care trec pragul consulatelor.

Cazuri precum a domnului Mircea Șerban există în mai toate consulatele române din lume. Ignoranța, obrăznicia și lipsa de respect îi caracterizează pe mulți dintre  cei care ajung să reprezinte România în diverse state pentru că au fost numiți pe criterii politice, nepotisme, cunoștințe sus-puse, sau din alte motive…

Când aceste personaje vor fi înlocuite cu profesioniști în domeniul diplomației, cu oameni potriviți la locul potrivit în toate domeniile de activitate, atunci vom avea posibilitatea să spunem că momentul real al schimbării în România a sosit.

Din păcate, în clipa de față ne confruntăm în toate instituțiile doar cu personaje numite politic în aproape toate funcțiile de conducere, neprofesioniști, mulți agramați care habar nu au să scrie corect românește, oameni care nu au nicio legătură cu obligațiile și responsabilitățile pentru care sunt plătiți. Asta-i România! Mai dă-ne Doamne răbdare, cât să putem duce!

Kasandra Năsăudean Kalmann – Occidentul Românesc/Spania

Preluat de autoritățile americane, Mircea Șerban a primit tot ajutorul de care avea nevoie: adăpost, hrană, asistență socială, iar avocata româncă Diana Voicu Marinescu l-a asistat gratuit.

Un reportaj realizat de Grigore Culian – Redactor șef / New York Magazin