Grecia și Israel ridică restricțiile pentru călătorii vaccinați

18

Grecia a promovat în Uniunea Europeană (UE) un proces de aprobare a înființării unui „pașaport de vaccinare” care să faciliteze călătoriile, dar în așteptarea ca instituțiile comunitare să ajungă la un fel de acord, țara elenă a mutat deja tabla în căutarea reactivării unuia dintre principalele sale sectoare economice: turismul, relatează tourinews.es.

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, și Benjamin Netanyahu prim-ministrul Israelului au anunțat că vor permite reciproc accesul călătorilor care sunt vaccinați, fără ca aceștia să fie supuși vreunui tip de carantină sau test. Acest coridor turistic autentic ar fi activ de la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, precizează Greek Travel Pages.

„Acest lucru ne va permite, atunci când un procent semnificativ din populație a fost vaccinat și limitele de călătorie au fost ridicate, să oferim turiștilor israelieni posibilitatea de a-și petrece vacanța în Grecia fără restricții suplimentare”, a subliniat Mitsotakis.

Trebuie remarcat faptul că, în prezent, Israel este țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, cu 23% din populația totală inoculată (50% în cazul celor cu vârsta peste 60 de ani). Granițele sale sunt închise și vor rămâne astfel până pe 20 februarie.

În ceea ce privește Grecia, aceasta permite zboruri internaționale, dar solicită călătorilor să depună un PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de zbor și necesită o carantină de 7 zile.

Surse subliniază că Grecia negociază un acord similar cu principalele piețe turistice din Europa, cum ar fi Regatul Unit.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: Greek Travel Pages