Femeile din România au făcut progrese semnificative în mediul de afaceri

8

1 [800x600]

Studiu: România, locul 77 într-un top al inegalităţii între sexe

Specialist: Femeile din România au făcut progrese semnificative, inclusiv în mediul de afaceri

ELITE Business Women şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor organizează Conferinţa “Noi am reuşit, 1 an de antreprenoriat autentic românesc”, care va avea loc în data de 10 iunie a.c., începând cu ora 18.30, la Institutul Cultural Român.

Evenimentul este organizat în contextul publicării unui nou studiu realizat de World Economic Forum, care arată că decalajele între bărbați și femei vor dispărea definitiv abia după 118 ani, iar România ocupă locul 77 din 145 de țări, într-un top al inegalității între sexe. Studiul internaţional a luat în calcul participarea economică și oportunitatea, realizările educaționale, speranța de viață și puterea politică. În acest sens, Conferinţa “Noi am reuşit, 1 an de antreprenoriat autentic românesc” şi-a propus să promoveze leadership-ul feminin şi egalitatea de şanse, să ofere acces femeilor la mediul de business şi să prezinte modele de succes.

2 [800x600]

Specialiştii de la ELITE Business Women afirmă că reprezentantele sexului frumos din România au făcut pași foarte importanți, în ultimul deceniu, pentru a stinge acest decalaj între sexe, iar româncele au nevoie de mai multă încredere în puterile proprii pentru a închide prăpastia socială mult mai devreme decât preconizează studiul internațional. “La ora actuală, femeile din România au reuşit să stingă acest decalaj între sexe, iar româncele au nevoie de mai multă încredere în puterile proprii pentru a închide prăpastia socială mult mai devreme decât preconizează studiul internațional. “La ora actuală, femeile din România au reuşit să apitole în care acestea pornesc cu un oarecare handicap sunt strâns legate de reprezentarea politică – în Legislativ, în Guvern sau chiar la nivel de Președinție”, explică Bianca Tudor, preşedintele ELITE Business Women.

În cadrul evenimentului vor fi dezbătute subiecte precum: contextul actual al antreprenoriatului feminin în România, probleme pe care le pot întâmpina femeile în calitate de antreprenor, modele de femei antreprenor și cum au reușit în fața eșecului, instrumente utile pentru femeile antreprenor etc.
Conferinţa “Noi am reuşit, 1 an de antreprenoriat autentic românesc” aduce împreună femeile antreprenor și creează o comunitate de business performantă și profitabilă și se adresează femeilor antreprenor, sau celor care își doresc să devină antrepreprenoare, dar și femeilor de carieră și bărbaților antreprenor.

Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Eli Roman, iar printre speakeri se numără Cristina Chiriac (preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor), Sigina Luca (coordonator a două business-uri în Planificare şi Organizare de evenimente şi servicii de curăţenie), Anca Bălaşu (Manager Produs Senior, Echipă Produse şi Procese Tranzacţii şi Investiţii Micro, Direcţia Produse şi Segmente Micro) şi Oana Marinescu (Expert în Comunicare Strategică & Public Affairs).
Conferinţa “Ele au reuşit” a mai fost organizată în alte 5 oraşe – Bucureşti, Constanţa, Cluj-Napoca, Rm. Vâlcea, Braşov, eveniment la care au participat peste 1000 de persoane şi a fost susţinut de peste 100 de parteneri şi de 54 de speaker.
Înscrierile se realizează prin email, la: contact@elitewomen.org, până la data de 07.06.2016.

Persoană de contact
Bianca Tudor
Preşedinte Elite Business Women
bianca.tudor@elitewomen.org
0733.943.787

Transmite,
Dr. Tănase Tasențe
Director General
Plus Communication
0725.465.508