FEDROM: Nu acceptăm declarațiile xenofobe și brutale

64

LOGO_FEDROM_ES

Având în vedere declaraţiile penibile făcute de primarul din localitatea spaniolă Sestao – care în situaţii mult mai delicate şi circumstanţe nefericite a tăcut chitic – cum că imigranţii în general (şi românii în particular) suntem „una mierda” şi trebuie să fim alungaţi în bătaie (hay que echarles a hostias) Federaţia Asociaţiilor de Români din Spania doreşte să facă următoarele precizări:

  1. Declaraţiile făcute de respectivul domn ni se par deplorabile, rasiste, xenofobe şi brutale, improprii unei culturi străvechi şi primitoare aşa cum a demonstrat-o Spania întotdeauna faţă de străini.
  2. Localitatea Sestao şi partidul căruia îi aparţine domnul citat mai sus, erau cunoscuţi pentru „calităţi” diferite faţă de cele pe care le expune acest lider politic, calităţi nefavorabile lui.
  3. Numitul edil nu are niciun fel de autoritate (şi cu atât mai puţin cea pe care o invocă) de a alunga pe cineva din localitatea sa, cu atât mai puţin cu cât nu s-a încălcat nicio normă legală.
  4. Să aibă mare grijă, să nu încalce vreo normă juridică a statului spaniol atunci când anunţă incoerenţele pe care doreşte să le realizeze.
  5. Federaţia Asociaţiilor de Români din Spania sprijină orice denunţ venit din partea vreunui cetăţean dintre cei „lăudaţi” de domnul primar Jose Vergara, cu consiliere juridică, pentru a aduce Primăria în faţa tribunalelor pentru încălcarea normelor autonome statale sau europene cu vedere la libera circulaţie a persoanelor sau a imaginii publice.

Madrid, 23 mai 2014

Semnează:

Miguel Fonda Stefanescu

Preşedinte FEDROM