Extrasul de carte funciară se poate obține și online

296

Extrasul de carte funciară este un document public, unde vom putea găsi detalii în ceea ce privește evidența terenurilor și imobilelor ce sunt în posesia unor persoane fizice sau juridice. Acest document vă poate fi solicitat de către instituțiile competente la înnoirea actului de identitate, la semnarea unor contracte cu anumiți furnizori sau operatori, la solicitarea unui împrumut, la bancă sau la deschiderea unei firme.

În extrasul de carte funciară putem găsi detalii precum suprafața, numele proprietarului, cât și alte aspecte legate de imobilele, dar și de terenurile pe care acesta le are. Extrasul de carte funciară poate fi obținut online de pe site-ul extrascfonline.ro, unde comenzile plasate vor fi procesate într-un scurt timp. Cei care au nevoie de un astfel de document vor face plata online și vor primi extrasul în siguranță pe adresa de e-mail, relatează agerpres.ro.

Tipuri de extras de carte funciară

Există mai multe tipuri de extras de carte funciară, pentru scopuri diferite, în funcție de necesitățile celor care au nevoie. Așadar:

  • extras de carte funciară pentru informare: acest document poate fi solicitat de către orice persoană de la Oficiile de Cadastru și Publicitate Imobiliară și asta pentru că nu are valoare juridică, deci nu poate fi folosit pentru a încheia o tranzacție cu act de vânzare-cumpărare. Acesta include descrierea construcției precum suprafața, numărul de încăperi a imobilului, numărul cadastral, cotele părților comune etc. și reflectă situația juridică a terenului sau imobilului, fără istoricul acestuia. Totodată, acest act mai conține și numele proprietăților, certificatul de moștenitor și contractul de vânzare-cumpărare, relațiile dintre proprietari (dacă de exemplu proprietatea a fost dobândită sau nu în timpul căsătoriei), dar și eventualele ipoteci, donații etc.
  • extras de carte funciară in extenso: acest document deține toate informațiile specificate mai sus, inclusiv și istoricul terenului sau imobilului, însă nici acesta nu are valoare juridică, ci doar pentru documentare. Asta înseamnă că nu se pot face tranzacții imobiliare, dar se poate folosi pentru eliberarea actelor de identitate, în stabilirea succesiunii sau alte situații.
  • extrasul de carte funciară pentru autentificare: acest document este singurul care poate fi folosit pentru o tranzacție imobiliară și, de asemenea, poate fi cerut doar de notarul public, în numele titularului.

Pentru cei care doresc să obțină un extras de carte funciară pot accesa extrascfonline.ro.

Foto: extrascartefunciara.com