Europenii impun limitatoare de viteză pe toate mașinile de serie

76

Europenii impun limitatoare de viteză pe toate mașinile de serie! Iată noua lege aprobată de Comisia Europeană.

Europa schimbă șofatul pentru totdeauna. În cadrul unei întâlniri a Comisiei Europene s-a discutat aprobarea unui nou proiect de siguranță a circulației. Acest proiect ar urma să impună montarea unor limitatoare de viteză la toate mașinile ce vor intra în circulație în Europa.

Proiectul de lege a intrat în dezbatere și a fost aprobat de Parlamentul European în martie 2019, urmând să între în vigoare începând cu anul 2022. Imediat după intrarea în vigoare a acestei legi, toate mașinile, indiferent de marcă, model și capacitate, vor trebui să aibă astfel de limitatoare. De asemenea, chiar și în UK vor fi valabile aceste legi, în pofida Brexitului, declară jurnaliștii de la The Guardian.

Peste 25.000 de morți și 140.000 de răniți în accidentele rutiere anual în Europa

Luând în calcul statisticile oficiale, accidentele rutiere din Europa s-au intensificat în ultimii ani, ducând la peste 25.000 morți și 140.000 grav răniți anual. Astfel, toate mașinile vor intra sub incidența acestei legi, tocmai pentru ca aceste cifre să fie radical îmbunătățite și să se prevină accidentele.

„Peste 25.000 de oameni își pierd anual viața pe drumurile noastre. Majoritatea acestor accidente se întâmplă din cauza erorilor umane. Trebuie să facem ceva pentru a stopa acest lucru.” declara Elżbieta Bieńkowska, reprezentantă a Parlamentului European.

Unele dintre mașinile de serie au început deja implementarea. Iată mărcile la care pot fi regăsite astfel de limitatoare!

Unele firme au fost deja în discuții pentru implementarea acestor măsuri de siguranță. Modelele de lux de la BMW și Tesla sunt deja de acord să înceapă implementarea, iar reprezentanții discută condițiile, deoarece legea prevede că orice mașină, indiferent de preț, să fie dotată cu un astfel de sistem.

Volvo este prima marcă ce a luat-o înaintea acestei reguli și a implementat deja un limitator de viteză pentru noile vehicule lansate de companie. Aceasta limitează orice model la 118mph, ceea ce înseamnă aproximativ 180km / h. Conform specialiștilor, nicio mașină Volvo lansată în anul 2021 nu va putea urca peste această viteză, având acest limitator instalat.

Reprezentanții Parlamentului European sunt conștienți că unele astfel de sisteme de siguranță există deja, însă aceștia spun că ele acoperă clasa high-end a mașinilor de lux. Însă toate modelele de mașini și toate mărcile ar trebui să se alinieze în acest sens, deoarece toți cetățenii au dreptul la siguranță atunci când circulă pe străzile Europei, declară aceeași Elżbieta Bieńkowska

Mai mult, pentru a întări poziția conform căreia orice mașină ar trebui să respecte aceste prevenții, cercetătorii de la Institutul de Studii de Transport al Universității din Leeds au efectuat un studiu, în anul 2005. Acesta relevă faptul că introducerea unor astfel de limitatoare la mașini ar determina reducerea numărului de accidente cu până la 20%, iar a celor fatale cu până la 37%.